Biodex

Biodex test

Bij het rug-centrum zijn we in staat om, doormiddel van een geavanceerd apparaat (Biodex) de spierkracht te meten van de romp. Het gaat hierbij om de rug en buikspieren. Dit kan interessant zijn om te zien of er een disbalans is tussen deze spiergroepen.

De Biodex dynamometer meet spierkracht tijdens een isokinetische beweging, dat is een beweging met een constante hoeksnelheid (gegeven door de dynamometer) binnen een bepaald bereik tegen weerstanden.

Biodex meting van rompspieren

Deze krachtmeting is op dit moment de meest objectieve en betrouwbare test. Met behulp van deze metingen kan tijdens een onderzoek het beste krachtverschillen meten. Daarnaast kunnen wij veel beter progressie vaststellen gedurende een revalidatieperiode en aan de hand hiervan de training aanpassen, waar nodig. Er komt informatie vrij over de maximaalkracht, snelkracht en kracht/uithoudingsvermogen. Op de computer worden de resultaten van de test onmiddellijk zichtbaar en vergeleken met andere testpersonen in de database.

Beesd

Ons apparaat staat niet in Culemborg maar in Beesd, dit is 10 min rijden vanaf het Rug-centrum. Er is gekozen voor Beesd vanwege de centrale ligging naast de A2 en is dus voor iedereen goed te bereiken. Gezien de kosten die zo’n apparaat met zich meebrengt beschikken wij maar over een Biodex- apparaat.