Beweeggroepen

Rugpijn en training

Doormiddel van groepstraining kan iedereen met rugklachten of restjes hiervan ongedwongen deelnemen aan trainingsgroepen bij het rug-centrum. Doel van deze trainingen is het opnieuw leren gebruiken van de rugspieren op een verantwoorde manier. Wat er helaas in het verleden veel is aangeleerd bij veel mensen die naar een therapeut gingen is het afleren van bukken. Voor een kleine groep mensen is dit een goede keuze geweest maar voor het overgrote deel van mensen met rugklachten een desastreuse.

Een rug is gemaakt om te bukken en te tillen. Daarvoor zitten er wervels in de wervelkolom die dit mogelijk maken. Veel mensen zijn gestopt met bukken en hebben zo de rug laten verslappen. In onze groep leert u weer de rug gebruiken zoals dit bedoelt is te doen.

Overbelasting

Naast het niet meer op de juiste manier gebruiken van de rug waarvoor deze is bedoelt zijn er ook mensen die de rug veel en veel teveel gebruiken, of veel te zware dingen met hun rug doen. zo kan een rug ook overbelast worden. De rugspieren krijgen geen rust en raken vermoeider en vermoeider. Uiteindelijk gaan ze pijn doen, een signaal van het lichaam om rustiger aan te doen. Voor een tijdje maar zeker niet voor altijd. Doseren is belangrijk en luisteren aar het lichaam.

Rust

Kan belangrijk zijn wanneer een rug overbelast is. Maar te lang rusten waardoor spierkracht afneemt is vaak niet goed. Zeker niet wanneer mensen daarna gelijk weer hun normale ritme oppakken. Al deze dingen leren wij u tijdens de speciale rug training groepen.